Hack URV – Local Hack Day 2016

local hack day urv tarragona
El nombre va aquí

El nombre va aquí

Puesto

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

El passat dissabte dia 3 de desembre de 2016 vaig tenir la sort de participar del local hack day a la URV de Tarragona. El Local hack day és un esdeveniment mundial que organitza la MLH (Major League Hacking) paral·lelament a molts llocs de tot el món. L’acte organitzat a la URV  va tenir una durada de 12 hores, de 9 del matí a 9 de la nit.

seguretat local hack day urv tarragonaLa jornada es va compondre de tallers i xerrades molt interessants i diverses. Des de Docker, passant per Android Auto i la informació exposada dels automòbils actualment, aturant-nos per provar les ulleres de realitat virtual HTC i Oculus rift i aprendre el funcionament bàsic de les curioses i potents plaques electròniques Arduino, fent una important parada per parlar de seguretat i de com estan exposats molts sistemes avui en dia i com de fàcil resulta accedir-hi amb pocs coneixements de hacking. La sessió va culminar analitzant el potencial de Ruby per crear servidors i el control que se’n pot tenir.

La jornada constava de molts altres tallers i xerrades, en paral·lel a les exposades, però com que encara no podem estar a dos llocs alhora vam haver de triar, resultant l’elecció molt encertada, donat d’alt nivell dels conferenciants i l’alt interès generat en les diferents temàtiques.

Durant aquestes 12 hores vaig poder descobrir un món curiós i ampli en el sector de la creació o seguretat a entorns digitals (l’internet of the things ha ampliat aquest sector a qualsevol objecte connectat), fugint d’estereotips i encarant problemàtiques reals, i treballant amb eines actuals per tal de combatre, des d’una organització, possibles atacs a webs pròpies. M’emporto la sensació que investigant i dedicant temps es poden aconseguir coses al·lucinants i molt útils a la seguretat informàtica, una visió essencial que les webs estan mal protegides, que no es dediquen prou recursos a la protecció de les webs corporatives i que cal molta feina de base per tal d’evitar problemes seriosos.

En resum una experiència genial la qual espero amb moltes ganes repetir el més aviat possible i la qual recomano enormement a qualsevol persona del sector informàtic o algú que li agradi la tecnologia en general. Ara toca aplicar aquests nous coneixements a Mirall digital, tant a la nostra web com a les dels nostres clients.

«No system is safe», but with knowledge and dedication can be more difficult to hack.

Firma Eduard Estradé WEB design + programming mirall digital marketing reus

Si te gusto esta entrada, tienes comentarios o consultas respecto de la misma, por favor déjanos tu mensaje a continuación.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *