tendencies marketing 2017

Pensant ja en el 2017? Avui et volem parlar d’algunes de les noves tendències que podràs adoptar i aplicar per millorar la teva estratègia de màrqueting en el nou any que entra.
Hem fet una selecció, sense cap ordre especial, totes elles amb la mateixa importància, però que creiem que us seran de gran utilitat en el moment de pensar en la vostra estratègia de marketing futura.

 • Vídeo en directe, social streaming

Ja portem uns anys sabent que el vídeo és clara tendència, el futur de la comunicació. El 2016 hem vist el llançament el vídeo en directe. Moltes de les xarxes socials han optat per donar la opció de fer emissions en streaming. Facebook amb Facebook live, Live Stories a Instagram o Google amb Youtube Connect, sense deixar de banda Periscope que ja fa una anys que funciona.
Durant el 2017 acabarà de consolidar-se. Les grans xarxes socials estan donant molta importància a aquestes plataformes, vista la interacció que suposa. Ens agrada saber el que passa en el moment que passa, donant una proximitat a la vida real de forma menys programada i realista. En això consisteix el “Real Time Marketing”, on l’usuari es sent partícip en tot moment i on la transparència que ofereix al consumidor fa que la gent connecti molt millor amb la marca.

 • Marketing de Continguts

És un concepte que portem uns anys sentint, però són poques les empreses que creen una estratègia de continguts reals, una estratègia de Inbound Marketing amb un objectiu molt clar: enamorar al nostre client mitjançant continguts que siguin d’utilitat pels nostres clients fugint de la publicitat agressiva i intrusiva. D’aquí la famosa frase de que “el contingut és el rei”. Cal que t’aturis i creis una estratègia pensant en què és el que vols traslladar als teus seguidors, pensa més enllà de les xarxes socials, crea un blog, participa amb altres usuaris… sempre amb l’objectiu d’atraure l’interès de l’usuari i generar conversions.

video marketing digital reus

 •  Vídeo Marketing

Insistim en que el vídeo és el rei de la comunicació, és el contingut que genera més engagment, més interacció i és més fàcil de viralitzar.
Les grans marques han creat plataformes de vídeo en directe, ja que han identificat el seu gran potencial. Cada vegada son més els vídeos que ens trobem a les xarxes socials.
I tu, tens dubtes encara de que el vídeo sigui una de les millor estratègies de marketing online? Et diem algunes dades per acabar-te de convèncer:

 • Cada cop més els usuaris prefereixen mirar i escoltar que llegir.
 • El usuaris passen molt més temps en una web que té vídeo.
 • El vídeo és clau pel SEO, ja que Google li dóna molta importància, millorant així el posicionament orgànic.
 • Youtube és el segon buscador més utilitzat després de Google.
 • Un vídeo d’un minut de durada expressa, de mitjana, el mateix que un article de milers de paraules.
 • Afegir vídeos en email marketing pot augmentar considerablement les taxes d’obertura.
 • És més fàcil generar un vincle emocional.

Convençut?

 • Monitorització o automatització del Marketing

Cada vegada són més les eines que permeten monitoritzar la gestió de les xarxes socials, amb l’objectiu de poder programar i millorar els resultats obtinguts.
L’objectiu és millorar l’experiència del client i, per tant, cal que vagi combinada amb una atenció humana i arribar amb una millor qualitat i millor experiència cap a l’usuari. De nou el que busquem és experiència.

 • Mobile Marketing

Una clara tendència que està en creixement els últims anys. Els usuaris utilitzen cada cop més el mòbil per a realitzar les seves consultes, fer compres online o interaccionar amb les marques mitjançant les xarxes socials.
Per tant, no ens queda altra que adaptar les nostres webs i els nostres continguts a aquest format. Webs responsives i amb una velocitat de càrrega optimitzada que millorarà l’experiència de l’usuari, factor molt ben valorat per Google en el seu posicionament.

 • Influencers

És molt evident l’augment de bloggers, influencers i instagramers que trobem en el món digital, especialment en les generacions més joves i en sectors com la roba i la moda.
L’influencer és la persona que connecta la marca amb l’usuari final, on ell mateix crea el contingut i una nova manera d’interaccionar amb el consumidor.
Es tracta d’una tendència que ja ha sigut molt protagonista durant el 2016, però el 2017 serà quan les empreses començaran a desenvolupar estratègies reals i amb bons resultats. No cal parlar de grans bloggers, si tens una empresa petita segur que pots localitzar un petit influencer que t’ajudi a fer d’altaveu de la teva marca.

 • Realitat virtual

Mitjançant una simulació per ordenador aconseguim crear experiències, sensacions de realitat i fins i tot interaccionar amb elements que envolten a l’usuari. De nou estem creant experiència d’usuari.
Durant el 2016 hem sentit a parlar molt de la realitat virtual, ja que cada cop són més les marques que implementen aquesta tecnologia en la seva estratègia de màrqueting. Aquesta tendència continuarà durant el nou any que començarem.

Aquestes són les principals tendències que des de Mirall Digital volem compartir amb tu i que creiem més rellevants pel 2017. Tot i així el marketing digital és un sector que canvia a una gran velocitat, obligant-nos a estar al dia, minut a minut de les noves tendències que ens vagin sorgint

 

Us desitgem molts èxits el 2017

Firma núria rios marketing director mirall digital marketing reus