películas

Ho sabem. Som molt conscients que Sant Valentí és una imposició de l’imperialisme cultural nord-americà i un altre dia marcat per la societat de consum i bla, bla, bla, bla, bla… Però que voleu que hi fem, ens agrada celebrar i estem enamorats de les pel·lícules romàntiques.

Aquí teniu la nostra selecció de pel·lícules romàntiques, ideals per veure acompanyat o sol.

(500) Days of Summer i Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

D’acord. Això té trampa. Us hem dit que us presentaríem una selecció de pel·lícules romàntiques i comencem amb dues grans històries de desamor. Però ens encanta la delicadesa d’aquests dos films i com els personatges de Joseph Gordon-Levitt i Jim Carrey intenten superar les seves ruptures.

pel.lícules - películas
pel.lícules - películas

Moorise Kingdom i Harold and Maude.

Defensem que l’amor no té edat i que des de ben petits fins a que som ben grans ens podem enamorar i gaudir de l’amor. Per això us presentem Moorise Kingdom i Harold and Maude. La primera és la història de dos nens que fan tot el que poden per estar junts i viure una gran aventura plegats i la segona, una comèdia romàntica on Maude, d’un vuitanta anys, ensenya a Harold, un jove de vint anys, què és l’amor i l’alegria de viure.

pel.lícules - películas

Brokeback Mountain, La vie d’Adele i XXY.

Són tres pel·lícules diferents i de països diferents, Estats Units, França i Argentina. No podíem perdre l’oportunitat d’esmentar aquests films. Històries d’amor homosexuals i transgènere. Però millor no posar etiquetes. Senzillament, pel·lícules tendres de realitats molt necessàries de posar en pantalla.

pel.lícules - películas
pel.lícules - películas
pel.lícules - películas

Her.

Ha arribat el futur i potser encara no ho sabíem. El director, Spike Jonze, presenta una història entre un home i un sistema operatiu informàtic. Futur o present? Potser encara queden uns dies però avui en dia hi ha qui fa més cas al seu iPhone que a la seva parella.

pel.lícules - películas

Casablanca.

El clàssic entre els clàssics. Humphrey Bogart. Ingrid Bergman. “Tócala otra vez, Sam”. I tampoc cal dir massa més amb aquesta pel·lícula. Una història d’amor complicada on en un cafè de Casablanca es presenta un amor del passat.

pel.lícules - películas

Jules et Jim i Closer.

Ho compliquem una mica, els triangles amorosos. Diuen que no hi ha dos sense tres i que tres són multitud. Jules et Jim és una fantàstica pel·lícula dirigida per François Truffaut i un dels títols que heu de veure si sou amants de la Nouvelle Vague. Closer interpretada per Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman i Clive Owen; si tres són multitud, quatre ja és un altre nivell.

pel.lícules - películas
pel.lícules - películas

Moulin Rouge! i Grease.

També, considerats clàssics entre els clàssics. El peix que es mossega la cua: si parlàvem d’amor, havíem de parlar del gènere musical i si parlàvem de musicals, no ens podíem oblidar de Moulin Rouge! i Grease. Perquè hem cantat més d’una vegada les seves cançons, perquè hem ballat a ritme de You are the one that I want, perquè hem desitjat viure en un musical… Olivia Newton-John, John Travolta, Ewan McGregor i Nicole Kidman, actors icònics que formen part del nostre imaginàri.

pel.lícules - películas
pel.lícules - películas

Ens estem deixant un munt de pel·lícules. Ho sabem. Pretty woman, Notting Hill, Titanic, Ghost, Love Actually, Todos los días de mi vida… Quines són les vostres preferides?

Anna Fernández audiovisual productions photografy mirall digital marketing reus