Veure totes les oportunitats que ens ofereix cada dificultat que se’ns presenta és complicat, però si ho aconseguim podem arribar a fer coses impressionants. Aquest és el cas de moltes de les grans empreses del món que han tret el màxim suc possible a les seves idees per crear les millors campanyes de màrqueting davant la situació del Coronavirus. Algunes han impactat al món per la seva sensibilitat, altres han sorprès per la seva creativitat i algunes han tret algún somriure. Te les mostrem a continuació.

Coca-cola (Nova York)

Una de les grans companyies mundials que inverteix immenses quantitats de diners en publicitat i treballa per trobar les millors estratègies de màrqueting digital. Estem acostumats a les ingenioses campanyes de Coca-cola i, en moments com aquests, no podia ser menys. I és que no defrauda mai. Nova York és un dels estats més afectats pel Coronavirus de tots els Estats Units. Per què no posar-hi una enorme valla publicitària per fer una crida al “quédate en casa”? Així ho van fer, separant les lletres de la seva pròpia marca i creant el següent eslògan: “Mantenir-nos separats és la millor manera de mantenir-nos units”.

Burger King (Bèlgica)

Després de conèixer que els establiments que no són necessitats bàsiques o essencials havien de tancar les portes, la companyia Burger King a Bèlgica va decidir sumar-se a la iniciativa “quédate en casa” a la seva manera. El seu eslògan és “La casa del Whopper”, pel que van decidir aprofitar el terme “casa” i esborrar les altres paraules per posar-hi “queda’t a casa”. Així és com es pot veure ara l’exterior de l’establiment.

Audi i McDonald’s

Dues grans marques també influents mundialment van decidir, de manera semblant a Coca-Cola, mantenir la distància entre les lletres o els logotips sencers en aquest cas per simbolitzar i solidaritzar-se amb la distància social que hem de mantenir en aquests moments degut al Coronavirus. Audi, a més, hi ha sumat l’eslògan “Mantinguem la distància per estar més units”.

Ikea

A diferència dels anteriors, la marca de decoració i immobiliari sueca Ikea, ha creat una campanya de sensibilització i pretén despertar sentiments al voltant del concepte de la llar. En aquest cas l’estratègia de comunicació va més enfocada cap a l’emoció i la sensibilitat de l’espectador, que cap a una mostra de solidaritat o a la suma a un moviment com hem vist en les altres. Com que ens trobem tots amb la obligació de mantenir-nos confinats a casa, Ikea aprofita per fer un homenatge a la nostra llar, aquell lloc que ens ha vist crèixer, que ens ha acollit en tots els moments de la nostra vida i el lloc on hem viscut i gaudit d’innumerables moments. Sens dubte, una de les millors campanyes de màrqueting davant del Coronavirus.