Vivim moments de gran incertesa, sobretot en termes econòmics, per la crisi que s’aproxima després de la pandèmia del Coronavirus. Gairebé tot el que coneixem com a comerç local està en aquests intants amb la porta tancada i sense funcionar. Quan els carrers queden buits i tothom està a casa, només ens queda obrir la porta del món digital. En temps de crisi com els que ens ha tocat viure, hem d’entendre quina és l’enorme importància que té la comunicació digital. T’ho expliquem.

Tothom està a Internet

Aquest any 2020 hem arribat a més de 4500 milions d’usuaris a Internet i no para de crèixer. Això vol dir que el teu públic objectiu t’està esperant a la xarxa i fa temps que ho fa. Però ara encara amb més motiu quan ningú pot sortir al carrer i tothom té un mòbil a les mans. Ja estavem acostumats a veure a moltíssimes empreses amb presència a Internet, amb una bona web i duent a terme estratègies de comunicació al món digital, però aquesta crisi ens ha obligat a traslladar tota la vida social i comercial a la xarxa. Comunicar-nos digitalment és la única via que ens queda.

Digitalitzar-se és actualitzar-se

En un món on les tendències, el tipus de continguts, els hàbits de consum i les necessitats dels consumidors estan canviant constantment, crear estratègies de comunicació digital és la millor manera de mantenir-se actualitzats. El món digital està preparat pels canvis que succeeixen amb rapidesa i per respondre a tota nova necessitat que es planteja. El que ens permet tenir una bona estratègia de comunicació digital de la nostra empresa és saber què opinen els usuaris en temps real i entendre què volen o què necessiten. La digitalització ens permet obtenir estadístiques amb les quals podrem prendre accions i podrem aprofitar cada oportunitat que se’ns presenti.

La comunicació és instantània

Les eines que ens ofereix el món digital ens permeten comunicar i respondre de manera instantània. Avui dia la transmissió de la informació a la xarxa i, per tant, la seva publicació té lloc en temps real. Això ens permet mantenir una comunicació molt propera i àgil amb els nostres consumidors. A més, es valora molt la resposta ràpida per part de les empreses, sobretot per resoldre dubtes o problemes relacionats amb el producte o servei que s’ofereix.

Renovar-se o morir

En moments de crisi com els que vivim i els que ens queden per viure amb el problema del Coronavirus, si tens un negoci físic però no tens presència a la xarxa ni apostes per la comunicació digital, hauràs desaparescut. Tal com diu Bill Gates, “si el teu negoci no està a Internet, no existeix”. És el moment de la comunicació. És el moment de digitalitzar-se.

A Mirall Digital no ens atura res, t’oferim la nostra ajuda siguin els temps que siguin. Seguim treballant i gestionant la comunicació en temps de crisi de moltes petites i mitjanes empreses i ho podem fer per tu i pel teu negoci. Contacta amb nosaltres al 684 308 467 o al mail contacte@miralldigital.com.