Hack URV – Local Hack Day 2016
local hack day urv tarragona

El passat dissabte dia 3 de desembre de 2016 vaig tenir la sort de participar del local hack day a la URV de Tarragona. El Local hack day és un esdeveniment mundial que organitza la MLH (Major League Hacking) paral·lelament a molts llocs de tot el món. L’acte organitzat a la URV  va tenir una durada de 12 hores, de 9 del matí a 9 de la nit.

seguretat local hack day urv tarragonaLa jornada es va compondre de tallers i xerrades molt interessants i diverses. Des de Docker, passant per Android Auto i la informació exposada dels automòbils actualment, aturant-nos per provar les ulleres de realitat virtual HTC i Oculus rift i aprendre el funcionament bàsic de les curioses i potents plaques electròniques Arduino, fent una important parada per parlar de seguretat i de com estan exposats molts sistemes avui en dia i com de fàcil resulta accedir-hi amb pocs coneixements de hacking. La sessió va culminar analitzant el potencial de Ruby per crear servidors i el control que se’n pot tenir.

La jornada constava de molts altres tallers i xerrades, en paral·lel a les exposades, però com que encara no podem estar a dos llocs alhora vam haver de triar, resultant l’elecció molt encertada, donat d’alt nivell dels conferenciants i l’alt interès generat en les diferents temàtiques.

Durant aquestes 12 hores vaig poder descobrir un món curiós i ampli en el sector de la creació o seguretat a entorns digitals (l’internet of the things ha ampliat aquest sector a qualsevol objecte connectat), fugint d’estereotips i encarant problemàtiques reals, i treballant amb eines actuals per tal de combatre, des d’una organització, possibles atacs a webs pròpies. M’emporto la sensació que investigant i dedicant temps es poden aconseguir coses al·lucinants i molt útils a la seguretat informàtica, una visió essencial que les webs estan mal protegides, que no es dediquen prou recursos a la protecció de les webs corporatives i que cal molta feina de base per tal d’evitar problemes seriosos.

En resum una experiència genial la qual espero amb moltes ganes repetir el més aviat possible i la qual recomano enormement a qualsevol persona del sector informàtic o algú que li agradi la tecnologia en general. Ara toca aplicar aquests nous coneixements a Mirall digital, tant a la nostra web com a les dels nostres clients.

«No system is safe», but with knowledge and dedication can be more difficult to hack.

Firma Eduard Estradé WEB design + programming mirall digital marketing reus

Si te gusto esta entrada, tienes comentarios o consultas respecto de la misma, por favor déjanos tu mensaje a continuación.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *