• Necessites una empresa de disseny web a Reus o Tarragona?
  • Has buscat a Google i no saps a qui trucar?
  • Totes les empreses et semblen igual?
  • En aquest post intentarem explicar-te el motiu pel qual Mirall digital és la millor aposta per al disseny web a Reus i Tarragona.

 

Comencem pel principi: què és el disseny web?

Per tenir una web necessito un disseny o amb una programació en tinc prou? La resposta és, com gairebé sempre, depèn del que necessitis. Hi ha gent que s’ha fet una web amb Wix i li va força bé la vida. Si no ets una agència que ofereix webs als seus clients, tenir un Wix no és cap deshonra, sempre que satisfaci les teves necessitats. Tens unes plantilles predissenyades, les omples amb més o menys gràcia i avall que fa baixada. Però just aquí és també on pot començar el camí de la frustració i la pèrdua de valuoses hores de feina.

Segons la nostra experiència moltes empreses, en el moment que detecten la necessitat de tenir una pàgina web, passen per un seguit de fases:

1- Escriure a GOOGLE la següent cerca: “pagina web gratis“. Com serem capaços d’encertar la millor opció? No ens ha de sorprendre que una frase amb un volum de 5.400 cerques diàries de mitjana, només a Espanya, sigui el començament de molts projectes sense acabar

2- Amb l’entusiasme pels núvols trobem resultats i anem visitant-los un a un, a veure quin té trampa i quin realment és gratuït. És aquí on podem començar a notar que si bé no tot és de color de rosa, hi ha petites condicions que creiem acceptables. I a Mirall digital ens preguntem: Per què? Per què el nostre projecte té tan poca importància que cedeix davant les condicions externes enlloc de ser nosaltres els que posem les condicions? Tan poc valor donem a la web de la nostra empresa?

3- Després d’acceptar que el nostre projecte es dirà, per exemple, mipaginaweb.wix.publicidad.th i que els nostres dissenys només podran tenir certa quantitat de pàgines, fotos, colors o formularis, hem arribat al tan desitjat botó “finalitzar i publicar”. Ens adonem, però, que han passat setmanes, i en alguns casos mesos, desde que Google ens va mostrar la resposta que buscàvem i que hem invertit un munt de temps extra al projecte de tenir una web (mentrestant la competència s’ha emportat tots els clients).

4- Finalment tenim una pàgina web que, amb el pas del temps, cada vegada ens agrada menys en quant a disseny però, sobretot, no es posiciona a Google. Aquest punt està basat en el CAS REAL de diferents empreses que ens han vingut a veure aquests darrers mesos. Per què vull una web que no surt a Google?

Si el que vols és destacar respecte a la competència utilitzar un recurs gratuït és garantia de no fer-ho, per raons evidents. Tornant a la pregunta de si és necessari un disseny web nosaltres afirmem que sí, que som, cada vegada més, animals visuals i el disseny ens transmet més que les paraules. Lluny han quedat, per sort, les webs programades sense criteri estètic on només prevalien la usabilitat i el bon funcionament. Si volem destacar, avui dia, hem d’oferir una bona experiència visual als nostres clients i usuaris.

 

I què és exactament el disseny web? Qui l’ha de fer?

Si mai us animeu a contractar una agència de Marketing Digital us trobareu amb un mar d’agències i persones freelance que us oferim el bo i millor del mercat (només la consulta “màrqueting digital tarragona” ofereix 7.470.000 resultats). Com és lògic la majoria de les persones valoren factors com:

A nosaltres ens sembla, però, que molts obliden valorar, o almenys consultar, “qui farà realment el meu disseny web?“. “Doncs si contracto una agència, entenc, ho farà un dissenyador web…” podria ser la resposta més immediata. No obstant això la resposta no és sempre tan evident.

A la nostra agència la resposta és: a Mirall digital el disseny web el realitza un dissenyador gràfic de formació i desenvolupador web per vocació, Eric Ruiz. Això no sempre ha estat així i, creieu-nos, hem notat la diferència.

En una primera fase de Mirall digital el disseny web el feia la nostra dissenyadora gràfica amb criteris, únicament, estètics. Aquesta manera de treballar va fracassar per diversos motius:

  • La usabilitat web i el disseny gràfic, sovint, van per camins diferents.
  • Els dissenys desenvolupats amb eines de disseny gràfic (illustrator, photoshop, InDesign,…) costen molt d’adaptar al format web.
  • Quan els dissenys arribaven al programador no sabia ni com agafar-los. Era com intentar ajuntar oli amb aigua. Es trobava amb decenes de dissenys i esquemes que no encaixaven a una web. La immensa majoria tornaven a la taula de la dissenyadora per refer-se.
  • La dissenyadora gràfica no tenia ni la més mínima idea de programació (com és lògic).

I exactament igual que nosaltres a la nostra fase inicial, hi ha moltes agències que tenen aquesta metodologia de treball, respectable com totes, però de resultats qüestionables. I no ho diem nosaltres, ho diuen els nostres clients que ja han passat per tot el camí descrit anteriorment, fins i tot pel pas final: contractar una agència de màrqueting on els dissenyadors tracten d’escriure codis de programació i on els programadors posen un text de color rosa sobre un fons vermell, perquè l’usuari final perdi la vista intentant llegir el nostre telèfon de contacte.

Ara qui fa el disseny web a Mirall Digital és una persona que sap dissenyar però que, sobretot, sap programar, té la usabilitat i el posicionament com a línies estratègiques bàsiques i  entén perfectament qualsevol llenguatge de programació. Aquí rau la gran diferència amb abans: ara qui dissenya les webs també les sap programar. En llenguatge tècnic diem que treballa tant el Frontend com el Backend de les webs.

 

Què és la usabilitat web?

Ras i curt: que qui ha d’utilitzar la web sàpiga fer-ho sense que ningú li hagi d’ensenyar. Si qui ha d’utilitzar la nostra web no sap com fer-ho, no troba la informació o es perd pel camí, la web no serveix per a res de bo. S’ha de dissenyar la web, sempre, pensant amb qui l’ha d’utilitzar i amb quina finalitat està dissenyada (informació, venda, registre,…).

I el posicionament és important en tot això?

Doncs depèn del que busquis amb la teva web, però la majoria de webs tenen per objectiu arribar al màxim de gent possible i la realitat ens diu que això no és així, que la majoria no es posicionen a Google i són, gairebé, invisibles. Per què gastar-se tants diners en una eina que no funciona?

I a Mirall digital com ho fem això del SEO?

Doncs cuidant tots els detalls, posant-nos a la pell dels usuaris, tenint molt presents els objectius de conversió dels nostres clients, estudiant el mercat, la competència i les paraules clau que ens poden aportar visites i no enganyant mai al client. El posicionament SEO d’una web és lent però arriba, i quan ho fa és molt difícil fer marxa endarrera.

Sempre que entreguem una web la deixem “SEO ready”, apunt per posicionar-se, tot i que la feina més important encara s’ha de fer. El posicionament SEO, com ja hem dit abans, tarda en arribar i necessita de feina constant i continua d’analítica i de manteniment de la web per tal de superar la nostra competència a Google. És per això que és tant i tant important continuar treballant en la web un cop entregada, però això ho deixarem per un altre post, que és un tema molt important i mereix un capítol a banda.

Us animem a conèixer de primera mà els nostres projectes de disseny web filtrant per la categoria web el nostre apartat de projectes.