storytelling - storydoing

Ja m’ho feia el meu pare quan jo era petita i ho he continuat fent jo amb els meus fills: descobrir, emocionar, viatjar i captar l’atenció mitjançant contes, històries reals o aventures plenes de màgia, estem fets d’experiències i històries viscudes i això és el que ens omple d’emoció la nostra vida.

Així que, no hem inventat res, sols li hem posat un nom: STORYTELLING. Emocionar i connectar amb els teus clients mitjançant una història que t’identifiqui. Busca la història de la teva organització, què la fa diferent, quin és el teu valor afegit i explica-ho.

Però això ja no és el que ens diferència, el nou consumidor està saturat d’escoltar histories que ja no es creu, que ja no l’emocionen. S’ha acabat de parlar de la marca per la marca sense tenir en compte què vol el consumidor, cal parlar al consumidor.

Per tant, abans de res cal que fem una escolta activa, que coneguem molt bé que necessita el nostre consumidor per comunicar mitjançant l’acció, perquè com diu el gran Woody Allen:

Les coses no es diuen, es fan, perquè al fer-les es diuen soles.

 

Fem un pas més enllà, facilitem la vivència i la interacció amb la marca, per ser part de la marca en temps real, el salt cap a un Marketing Experiencial, passem a l’STORYDOING.

El producte és mut qui parlar és la marca, cal que creem experiències i construïm relacions al seu voltant. Cal que inventem productes, serveis, eines, solucions que per elles mateixes comuniquin, cada cop més, el nostre consumidor valora més que la marca sigui útil enlloc de que tingui un cert prestigi.

Fem un canvi de paradigma, no cal fer el que el consumidor vol sinó que cal fer que el consumidor vulgui alguna cosa, creem la necessitat.

Us adjunto un exemple de com les grans marques estan fent el pas a un marketing experiencial al servei del consumidor. Volvo seguint el seu principal valor de marca, la seguretat, ofereix una solució a un col·lectiu que no es pròpiament el seu: els ciclistes.

Escolten als usuaris, identifiquen un problema i n’ofereixen una solució, la seva reputació incrementa al moment.

No expliquis històries i fes història.

Un pas més enllà seria STORYLIVING. Es tracta d’explicar les experiències que viuen la gent que fa la marca, explicar les creences de marca, la marca es posiciona, amb aquestes accions el que aconsegueixen és mobilitzar masses lluitant per un objectiu.

Aquí us deixo un exemple de l’edició britànica de la revista Elle, on el que reclama la campanya és més dones en alts càrrecs directius, reafirmant que l’èxit d’una dona ens fa a totes més fortes.

Deixem d’explicar i anem a fer que passin coses…

Firma núria rios marketing director mirall digital marketing reus