Auditoria SEO gratis

Sap Google que existeix la teva web? La resposta a aquesta pregunta és clau per saber si la teva web té una bona presència a Google i, per tant, és fàcil de trobar per part dels teus usuaris o clients.

A Mirall digital som especialistes en auditories SEO, un informe complert de l’estat de la teva web en quant a posicionament orgànic. El SEO, optimització per a motors de cerca o posicionament a cercadors (Search engine optimization,) és un procés que té per objectiu augmentar la visibilitat d’un lloc web als motors de cerca, incrementant-ne la posició a la pàgina de resultats. A diferència del SEM (search engine marketing), el SEO és gratuït i necessita de molt de treball d’optimització per tal que el posicionament de la web sigui l’adequat i superi al de la nostra competència.

L’objectiu del posicionament és aparèixer en les posicions més altes possibles dels resultats de cerca orgànica per una o més paraules concretes. Suposa la tasca d’optimitzar l’estructura i el contingut d’una pàgina web mitjançant la utilització de diverses tècniques de linkbuilding o linkbaiting, i augmentant així la seva notorietat i mencions.

L’optimització es realitza en dos sentits:

 • Intern: Mitjançant millores en el contingut, el codi i l’accessibilitat. Conegut internacionalment com a “SEO On Page”.
 • Extern: Millores en la notorietat de la pàgina web mitjançant referències a la mateixa (a través de links). Conegut internacionalment com a “SEO Off Page”.

El posicionament orgànic o natural a Espanya es desenvolupa, principalment, a través de Google, ja que suposa més del 90%-95% del volum total de cerques.

Quan realitzem una auditoria SEO utilitzem programes propis de Google que simulen el seu pas per la nostra web (la coneguda aranya de Google) i ens valoren el seu estat però també utilitzem programes externs a Google que analitzen cada petit detall de la web i la valoren en relació als criteris establerts per Google en el seu algoritme. Els passos a seguir per realitzar una auditoria SEO complerta són:

Estudi i selecció de les paraules clau o criteris de cerca.

És un dels apartats més importants del procés. En aquest apartat s’ha de fer un estudi dels criteris de recerca que més s’adapten a la web. Per això s’han de tenir en compte 2 factors:

 • Importància del criteri: Aquest concepte fa referència a seleccionar criteris que tinguin a veure amb el teu web. Per exemple si tens una botiga virtual de venda de roba, un bon criteri seria “venda roba”, ja que fa total referència al tema del teu web.
 • Competència del criteri: És la dificultat que hi ha per posicionar el teu web respecte a aquest criteri. Si el teu web és nou i ja hi ha moltes webs de venda de roba, molt possiblement la competència del criteri “venda roba” és molt elevada i per tant bastant difícil que el teu web surti el primer en els cercadors, almenys a curt termini.

Com podem observar no hi ha cap regla màgica que s’apliqui i et posicioni dalt de tot en els cercadors, per tant la millor opció és prendre un compromís entre Importància del Criteri i Competència del mateix. Seguint amb l’exemple anterior, potser et surt més a compte posicionar la teva web pel criteri “venda roba dona” o “venda roba cotó orgànic” i quan el teu rànquing millori i les teves posicions en els cercadors també llavors canviar els criteris i potenciar aquells on hi ha més competència.

Adaptació de les paraules clau al teu web.

En aquest pas es pretén aplicar les paraules clau que s’han seleccionat al teu web. Si el teu web ja està construït intentaràs adaptar de manera que canviï el menys possible. Si el teu web és nou aprofita per dissenyar-lo amb una estructura correcta i potenciant al màxim possible aquests criteris.

Adaptació a XHTML.

Aquest procés no és obligatori per obtenir un bon posicionament, però tenir el teu web en XHTML et garanteix que tots els bots dels cercadors seran capaços de interpretar-te correctament i indexar-te pel teu contingut.

Alta en directoris i altres webs.

És important tenir altres webs apuntant a la teva, és per això que es recomana donar-te d’alta en directoris web, i si pots que altres webs de temes relacionats tinguin un enllaç cap a la teva.

Existeixen una sèrie de factors de valoració i rànquing per la teva web.  Aquests factors són alguns dels més importants que es tenen en compte a l’hora de decidir la importància del contingut de la teva web.

 • Quantitat de text a la pàgina:

És important tenir un alt contingut en text, s’aconsella un mínim d’unes 300 paraules per pàgina.
Les webs que no tenen text molts cercadors les consideren de contingut poc rellevant.

 • Nombre de paraules clau:

És recomanable utilitzar-la 4 o 5 vegades al llarg de la pàgina.
Distribuir les frases clau a través del text.

 • Densitat de paraules clau:

Si una paraula clau apareix 8 vegades en 100 paraules la densitat és del 8%. Si la densitat és massa baixa el cercador no li prestes atenció.
Es recomana una densitat de 5% – 7%.

 • Col·locació de les paraules clau a la pàgina:

Com més propera es troba la frase o paraula clau de l’inici de la pàgina més valorada és per als cercadors.

 • Format de text:

Les capçaleres més efectives: “<h1>” i “<h2>”.
Ressaltar amb negreta i cursiva les paraules clau, no tot el text.

 • Títol:

Imprescindible que apareguin les paraules clau en el títol.
Ha de tenir entre 50 i 80 paraules.

 • Paraules clau en els enllaços:

Imprescindible que en els enllaços apareguin les paraules clau.
El Page Rank puja si els enllaços que apunten a tu contenen la paraula clau que vols potenciar.

 • Atribut ALT en les imatges:

És important per a Google.
Si adaptes el teu site a XHTML ja tindràs emplenat aquest camp.

 

Si has arribat fins aquí és que aquest tema t’interessa. Doncs a Mirall digital volem fer-te un regal de Reis en forma d’una auditoria SEO totalment gratuïta. Analitzarem la teva web amb els criteris que t’hem descrit abans i molts més i et farem un informe detallat de tot el que necessites per tal que la teva web estigui el més posicionada possible i es diferenciï de les webs de la teva competència.

Per tal de poder obtenir una auditoria SEO gratuïta només has d’omplir el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu de seguida per fer-la de manera immediata. La teva web no pot estar més temps oblidada per Google, les vendes de la teva empresa ho estan notant!

  Oriol Pujols strategy director mirall digital marketing reus