Actualizar PHP - Mirall digital
  • Necessites actualitzar la versió del PHP si vols evitar problemes de seguretat a la teva pàgina web
  • A finals d’any les versions 5.X i 7.0 de PHP deixaràn de rebre suport en seguretat i seràn vulnerables
  • El 61.7% de tots els llocs web amb “llenguatge de programació del costat del servidor conegut” utilitzen actualment les versions PHP 5.5, i PHP 5.6 (antiquades)
  • Les versions 7.0 i anteriors deixaràn de tenir suport a partir del 31 de desembre de 2018, és a dir que deixaran de rebre actualitzacions de seguretat per al seu servidor i per a les tecnologies derivades

 

El PHP, explicat de manera senzilla, és un llenguatge de “scripting” que ajuda les pàgines web a ser més interactives ja que els permet una multitud de funcionalitats. És un llenguatge del costat del servidor dissenyat per al desenvolupament web, tot i que també és usat com a llenguatge de programació general. Amb PHP, per exemple, un lloc web pot fer coses com tenir usuaris i contrasenyes. Fins a dia d’avui molta gent no tenia ni idea del PHP ni de quina versió tenia instal·lada a la seva web, ni falta que li feia. El que passa aquestes setmanes és que a finals d’any les versions 7.0 i anteriors deixaran de tenir actualitzacions i es poden convertir en un autèntic problema de seguretat. Cal, doncs, actualitzar la versió del PHP de manera urgent.

“Tota part d’una pàgina web que no està actualitzada es converteix en un problema de seguretat potencialment perillós”

Això vol dir que el dia 1 de gener de 2019 les pàgines web que no tinguin instal·lada, com a mínim, la versió 7.1 de PHP desapareixeran? No, en absolut! Això vol dir que a partir d’aquesta d’aquesta data tots els problemes que apareguin a les versions 5.X i 7.0 del PHP no es solucionaran i un dia encara per determinar aquest error pot ser letal per la web, sobretot a nivell de seguretat.

En aquesta situació concreta es posa de manifest la importància de mantenir actualitzada una pàgina web, tant a nivell de plugins com de servidor. Posem, per exemple, una pàgina web dissenyada amb wordpress. Aquesta web té, de mitjana, un tema instal·lat i uns 15 plugins, amb el que gairebé cada setmana hi ha alguna actualització per fer, a banda de l’actualització constant del propi wordpress. Ens podem trobar, d’aquesta manera, que després de 3 mesos sense mantenir la nostra web tenim per actualitzar el propi wordpress, el tema principal i 9 plugins, causant un forat de seguretat molt perillós.

“No actualitzar la pàgina web de manera continua és molt perillós a nivell de seguretat

El PHP té la peculiaritat que no el trobem a la web sino al servidor i això pot complicar una mica aquesta actualització tant necessària. Seguint amb l’exemple de la web dissenyada amb wordpress les accions a desenvolupar serien:

  • Accedir al servidor i comprovar la versió actual del PHP. Tota versió anterior a la 7.0 s’ha d’actualitzar. És recomanable fer-ho a la 7.2.
  • Comprovar que el tema i tots els plugins són compatibles amb la versió del PHP que es vol instal·lar. Existeixen plugins específics per fer aquesta comprovació.
  • Si tot el software és compatible procedir a l’actualització des del servidor. Si no ho és (això depèn de cada tema i plugin), substituir els programes no compatibles per altres de compatibles.

“És imprescindible comprobar que tots el programes que formen la web siguin compatibles amb la nova versió del PHP

Aquesta acció d’actualitzar i mantenir la web hauria de ser molt més habitual del que ho és en la majoria de les webs. Cal protegir la web d’atacs i de codi maliciós, cal mantenir les funcionalitats actives i, sobretot, ajudar a posicionar la pàgina mitjançant la creació continua de contingut.

Si tot això que us hem explicat us sona a xinès però del contrari us fieu del nostre criteri us animem a posar-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem a fer aquesta actualització (i totes les que necessiteu) per un preu molt assequible.