6 concells de seguretat avans de vacances
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_top”]

Si esteu llegint això és molt probable és que encara no estigueu disfrutant de les vacances, així que esteu com nosaltres. Hem cregut que potser us ajudaria que abans de marxar us donéssim alguns consells per protegir-vos en el món digital i així marxar ben tranquils. Avui us volem donar 6 consells a seguir en la seguretat dels vostres equips informàtics.

[/qode_animation_holder]
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_left”]

1-Utilitzar una contrasenya segura al teu ordinador

Volem començar per allò més bàsic però que no sempre complim. Les estadístiques ens diuen que hi ha molta gent que no utilitza cap tipus de contrasenya als seus equips o bé en fa servir de poc segures com “1234” “contrasenya” o “qwerty”. Tot i això hi ha una situació molt pitjor que utilitzar una contrasenya molt evident que és utilitzar la mateixa per a tot. Us recomanem utilitzar una contrasenya única i amb la complexitat més gran possible combinant símbols, números i lletres. Amb això proporcionem una primera capa de seguretat a qui vulgui entrar al nostre equip sense el nostre permís i aconseguim que una persona de nivell bàsic ja no pugui accedir al nostre equip.

[/qode_animation_holder]
seguretat - seguridad
seguretat - seguridad
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_right”]

2-Encriptar el teu disc dur

Extraient el disc dur d’un ordinador es pot accedir a tots els continguts d’un ordinador sense necessitat d’una contrasenya. Per evitar que això passi recomanem utilitzar una encriptació del disc. Un cop encriptat, un disc dur ja no és tan fàcilment llegible. Des d’un punt de vista informàtic consisteix a aplicar un algoritme associat a una o diverses contrasenyes, que converteix la informació en una cadena de lletres, nombres i símbols sense sentit. Us volem recomanar un programa per encriptar discs durs per sistemes windows:

Fort File Encryption
És un programa de codi obert per a Windows que permet a qualsevol usuari protegir tots els arxius guardats en el seu PC. Ofereix tres opcions principals de xifrat, la que permet xifrar tot el disc dur d’un sol cop, una altra que ofereix la possibilitat de crear un contenidor on tot el que es guardi es va xifrant o la possibilitat d’anar protegint arxius de forma individual.

Per tant, és capaç d’adaptar-se a les necessitats de cada usuari, ja que si l’usuari vol únicament xifrar uns determinats arxius, no cal que perdi el temps en xifrar tot el seu disc dur.

Requereix de Microsoft .Net Framework 4.0 i és compatible amb totes les versions del sistema operatiu Windows. Utilitza l’estàndard de xifrat AES de 256 bits oferint una gran seguretat i no limita la mida del fitxer a xifrar.

[/qode_animation_holder]
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_left”]

3-Fer còpies de seguretat

Sí, aquest consell també és una mica típic i l’haureu sentit molt, però és la millor manera de no perdre la informació que tenim en un equip informàtic. Aquesta còpia de seguretat, en molt casos, és molt millor tenir-la en un lloc extern de l’equip per evitar problemes com la que ens genera la famosa partició D de Windows, que l’únic que fa són còpies de seguretat en una altra part de l’ordinador però, en cas de robatori, infecció o dany irreparable del disc dur, per molt que tinguem una còpia de seguretat, aquesta es troba al mateix disc i no la podrem recuperar. Per això recomanem múltiples discs durs, per comoditat extraïbles, o bé fer còpies de seguretat al núvol (dropbox, drive,…). I posats a demanar, que les copies estiguin encriptades!

[/qode_animation_holder]
seguretat - seguridad
seguretat - seguridad
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_right”]

4-Apagar l’ordinador

A banda de l’estalvi energètic i en l’ús el hardware, apagant l’ordinador s’anul·la tota possibilitat de control remot del nostre ordinador per part de tercers. A part, si marxeu de viatge o no utilitzareu l’ordinador en uns quants dies, és recomanable desendollar-lo per evitar danys a la font d’alimentació en cas que la línia elèctrica tingui una sobrecàrrega. En aquest cas també seria una bona solució utilitzar un SAI com a intermediari, tot i que és més car que simplement desendollar l’equip.

[/qode_animation_holder]
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_left”]

5-Apagar l’encaminador (router)

Apagant-lo deixem de donar accés al wifi i la possibilitat que algú craquegi el router i tingui accés a internet a través nostre, tot i que aquest cas, amb les tarifes planes, el mal seria molt menor que si algú accedeix al nostre encaminador i l’infecta, obté accés a totes les nostres connexions i, per tant, a tot el que s’envia per la nostra xarxa i tot el que es fa a través d’ella. Per això és molt important tenir un bon router i tenir-lo ben configurat i segur.

[/qode_animation_holder]
seguretat - seguridad
seguretat - seguridad
[qode_animation_holder animation_type=”element_from_right”]

6-Vigila en quines xarxes wifi et connectes.

És molt típic durant els viatges anar buscant contínuament connexions a xarxes wifi gratuïtes. Deixant de banda el negoci que hi pugui haver al darrere d’oferir wifi gratis (si el producte és gratuït normalment el producte ets tu), connectant-se a aquestes xarxes estem posant en risc la nostra privadesa i seguretat. Cal tenir els dispositius mòbils molt ben configurats per evitar que algú, a través d’una xarxa oberta, pugui entrar al nostre equip i extreure informació confidencial. Recomanem, doncs, que abans de connectar-se a qualsevol xarxa wifi desconeguda valoreu totes les opcions i, en cas d’haver-ho de fer, fer-ho utilitzant una VPN, tenint un bon fire wall o disposant d’altres opcions de protecció.

[/qode_animation_holder]
[qode_animation_holder animation_type=”element_transform”]

No cal alarmar-se ni tornar-se boig, però seguint aquests sis passos la seguretat dels teus equips informàtics estarà garantida i t’estalviaràs ensurts i pèrdua de contingut. Esperem que gaudiu molt de les vacances!

“Més val prevenir que curar.”

Firma Eduard Estradé WEB design + programming mirall digital marketing reus

[/qode_animation_holder]